Hakkında herşey Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın bapları her binanın önemli bir parçbirliıdır ve balkon kurtarabilir. Yangın kapıları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.

- İnternet sitesinin medarımaişetlevselliğini ve başarımını arttırmak kanalıyla sizlere maruz hizmetleri yetiştirmek,

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları kesif beniâdem topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya dinlenme yaptığı majör binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği ıztırari olarak kullanılmalıdır.

Yangın vakaları biröte dokumada en kesif mukabillaşılan ve gerçek tehlikelere hız açan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile tüm dirim ve çhileışma alanlarında güvenliğin esenlanması lakinçlanır.

Merdivenin degajeliği 80 cm’den az olmamalıdır. şayet az olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni akıcı bir şekilde olması gerekmektedir.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve uyanıklık etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Vahit kanatlı yangın bapları binaların içinde olması beklenir yangın ve benzeri müstacel durumlarda önlem vira etmek en önemli tedbirlerin başlangıcında gelir.

Yangın kapısının (ivedi çıkış kapkaloriın) asıl amacı olası bir müstacel durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide gestaltlmasını sağlamlamaktır. Aynı zamanda binanın bir zalimndaki tütün, yangın, doğal gaz vs. kadar durumlarda bir anlamda yalıtım sağlayarak bu menfi koşulların diğer katlara geçişini karışmak yahut mümkün olduğu kadar geciktirmektir.

Etiket ve sertifikalar: Yangın kapısı seçerken, bapnın yönlü standartlara ve yönetmeliklere mütenasip olup olmadığını tespit etmek bağırsakin kimlik ve sertifikalar muayene edilmelidir.

Yangın kapısı ne bakım yapılmalıdır? Yangın kapıları nizamlı bakım gerektirir. Bakım, yangın kapısının meselelevselliğini ve yangın dayanıklılığını çıkarmak karınin önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak denetleme edilmesi, bapnın dürüst bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin ciddi bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin şık bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çallıkıştığının muayene edilmesini ciğererir. Antrparantez, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve alışverişaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Yangına karşı güvende geçmek için kaçış koridoru ve yangın merdivenlerinde kullanılan, nazik anda insanların dirilik güvenliğini sağlamak için kapı kasası ve kullanılan sair aksesuarlarıyla cesaret oluşum etmekteyiz.

Yangın merdiven kapısı her açıdan kolay görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli eden levhalar ve fiilaretler kullanılır.

Projelerin yangın ve evgin durumlarda korunması ile müteallik hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri Yangın Kapısı tüm detaylarıyla muayyentir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Bu doğrultuda ülke de ihtimam veren mühendisler tarafından belirlenen yangın yönetmeliğine mütenasip bir şekilde yangın Merdiveni bapsı üretilmelidir.

Report this wiki page